Location:Woodham
Duration:9 weeks
Date:March 05, 2015

Ground Floor Rear Extension

On this project we removed the existing conservatory and replaced it with a spacious and modern rear extension. Maximising on natural light was important to us and the Customer and therefore the installation of bi-fold doors, windows and a large sky lantern allowed us to achieve this.

All windows and doors in the new extension were fitted with internal blinds. We installed underfloor heating to maximise on wall space and energy efficiency. A new patio was laid at the rear of the property to enhance the Customers garden space. The Customer requested that the old stones and slabs be recycled and therefore were removed carefully and replaced in a new, workable layout. We installed a new boiler into the newly built downstairs cloakroom and utility area and here we introduced and installed a pocket door system to save on space.

To complete the project to a high standard we added warm, accent lighting internally and externally.

Our Customer was delighted with their new space and we aim to work on a second project with them in the future.